Favrskov mangler fokus på infrastruktur.

Der var ingen grænser for, hvor meget favrskovkandidaterne ville gøre for kommunens infrastruktur, da der var folketingsvalg for 8 måneder siden. Det lød så godt alt sammen.

Nu lyder det bare hult.

Der er nemlig intet sket. Regeringen og Folketinget træder stadig vande, og Favrskov Kommune er endt i en syltekrukke. Interessen for de små kommuner kan ligge på et lille sted – og mange af de politikere, der er valgt der, ser ud til at have glemt, hvem der har stemt på dem.

Der er i hvert fald ikke meget, der tyder på, at nogen følger op på valgkampens fine ord, og efter regeringens nylige kasseeftersyn er der hård kamp om midlerne. Og som bekendt er det som regel dem, der kæmper hårdest, der vinder kampene.

Derfor må borgerne i Favrskov sidde med en lunken fornemmelse. Jeg gør i hvert fald.

Min opfordring er, at de lokale vælgerforeninger, erhvervsråd og andre interesseorganisationer minder politikerne om, at der er rigtig meget, der skal gøres, før Favrskov kan få de vækstvilkår, vi ønsker.

Her er mine bud på en udbygning af Favrskov Kommunes infrastruktur – og det, jeg opfordrer til, at vores politikere går i kamp for:

Gør noget ved E45. Nu

Det allermest presserende er en udvidelse af E45 til 6 spor mellem Ejer Bavnehøj og Aarhus N. Det var en af valgets varmeste kartofler i Østjylland, og strækningen er stadig en bremseklods, der koster millioner af arbejds- og fritidstimer hvert eneste år.

Det er mere vigtigt end nogensinde, at E45 bliver et aktiv for Favrskov og resten af Østjylland.

Og det behøver ikke en gang være vanvittig dyrt, fordi f.eks. stykket fra Skanderborg S til Aarhus S har så brede midterrabatter, at det kan klares uden at ændre broanlæg eller udvide vejen. Efterfølgende kommer turen til Vejle-Ejer Bavnehøj og Aarhus N-Randers.

Det er ikke godt nok at udsætte den beslutning. Kan det være, at politikerne er ubekendte med de voldsomme daglige trafikale problemer, vi byder pendlerne og erhvervslivet i Østjylland? Den tilsandede E45 har vanvittige omkostninger.

Personligt har jeg svært ved at forstå, hvorfor vi ikke kan stole på, hvad politikerne har sagt og lover. Det burde være en selvfølge. Hvor svært kan det være?

 

Favrskov er kommet i syltekrukken

Laurbjerg skal have sin station. Lige så indlysende burde beslutningen om et trinbræt eller en station i Laurbjerg være. Anlægsøkonomien er næsten usynlig, og eneste udfordring er at tilpasse køreplaner hos DSB og Arriva. Stationen kommer området og befolkningen til gavn på grund af bevægeligheden og optimale rejsetider til Randers og Aarhus. En anden gevinst er flere mennesker i den kollektive trafik og færre biler på vejene.

Motorvej til Viborg

Hvornår mon vi hører startskuddet til at sætte gang i Rute 26-motorvejen? Undersøgelser og vedtagelsen er på plads, men meget tyder på, at der er for få østjyske politikere, der presser på. Vi har behov for at forbedre pendlingen til Aarhus og mod Viborg, og i den forbindelse kommer motorvejen i dén grad som en gave, hvis den altså kommer op fra syltekrukken.

Selvfølgelig er det essentielt, at lokalbefolkningen føler sig tryg ved motorvejens linjeføring og bruger den aktivt allerede fra dag et. Derfor er det oplagt at starte med etapen tæt på E45.

Vi skal have letbanen til Favrskov

Politikerne skal se videre end til Skejby og Lisbjerg, når de planlægger fremtidens Letbane. Der er ingen gangbare argumenter for at stoppe der. Inddrag Hinnerup og i næste omgang Hadsten i letbanenettet. På den måde får indbyggerne i Favrskov lettere adgang til erhverv, indkøb, kultur, idræt og det nationale transportsystem.

Kommunen skal ind i kampen og indlede et tæt samarbejde med Aarhus om at blive en del af det store projekt – f.eks. med 15 minutters intervaller ugen igennem. Husk, at al

planlægning skal være til gavn for befolkningen.

Hvem tager bolden?

Det kræver alt sammen, at de politikere, der er valgt i Østjylland i almindelighed og Favrskov i særdeleshed holder bolden i spil – og gør en helhjertet indsats for at få den i mål. Det er det mindste, vi kan kræve af dem. Favrskov skal op af syltekrukken.