DF vildledte vælgerne – og slipper for let

Der var tale om bevidst vælgerbedrag, da Dansk Folkeparti lovede os, at et fortsat retsforbehold på ingen måde ville være en hindring for at blive i Europolsamarbejdet.

I dag er det almindeligt anerkendt, at Morten Messerschmidt og Kristian Thulesen Dahl talte mod bedre vidende, da de sagde lige præcis de ting, der ville få vælgerne til at stemme for at beholde retsforbeholdet.

Der er åbenbart intet, der er helligt for DF i kampen for at isolere Danmark mest muligt fra vores omverden. Heller ikke politisamarbejdet, der er så vigtigt for bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet. ’Pyt da med det’, siger partiet tilsyneladende, mens det samtidig kræver, at vi bruger enorme summer på at opretholde en stort set virkningsløs grænsekontrol.

Det giver ingen mening. Slet ingen mening.

Danmark opfører sig som et uartigt barn

Meget værre er det, at Dansk Folkeparti lader til at slippe afsted med uhyrlighederne. Bevares, der har været en smule skræpperi i medierne, men der er ikke noget, der tyder på, at nogen sætter DF stolen for døren og tvinger dem til at forklare sig over for vælgerne.

Lige nu ser det ud til, at Retsforbeholdet får alvorlige konsekvenser for Danmark. Sådan har det set ud hele tiden, men nu sætter EU meget forståeligt foden i. Det har EU-toppen i øvrigt aldrig lagt skjul på, ville være konsekvensen af vores valg. Men Messerschmidt & Co. vidste bedre…

Danmark – med DF i spidsen – opfører sig som et uartigt barn, der møder op til børnefødselsdagen uden gave og derefter forsøger at pille alle lakridserne af kagemanden.

Det er der ingen, der accepterer i det lange løb, og det er der ikke noget at sige til.

Tag så ansvar, Dansk Folkeparti

Det er let nok konsekvent at komme med dyre socialpolitiske forslag med nedsat ulandshjælp som eneste forslag til finansiering, løbe fra ansvaret, når det er lidt sværere, vælge de mest populære holdninger og undlade at tage ansvar, som et ansvarligt parti ville gøre.

DF får nemlig lov til det. Partiet er i en parlamentarisk situation, hvor der ikke er nogen, der tør lægge sig ud med det, og hvor mange er klar til at efterkomme partiets ønsker.

Nu må det høre op. Lad os hjælpe vælgerne til at afsløre det store bluffnummer og forlange svar og forklaringer, der giver mening. Det er problematisk, at Danmark har så magtfuldt et parti, der nægter at tage realpolitisk ansvar, men som i stedet solbader sig forbi alle de ubehagelige dilemmaer og valg, de ansvarlige partier tager stilling til.